Rakouská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
150 g máslo
125 ml mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
citrónová kůra
strouhanka na vysypání
400 g bramborová moučka
jemně mleté mandle

Postup přípravy receptu

  1. Máslo ušleháme s cukrem, vejci, strouhanou citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Potom už jen vmícháme bramborovou moučku s práškem do pečiva a mléko.

  2. Bábovkovou formu vymažeme másle a vysypeme strouhankou smíchanou s mletými mandlemi. Těsto do formy nalijeme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.

  3. Upečenou vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy