Rakouská cibulová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
2 ks větší cibule
2 ks větší brambory
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory taktéž oloupeme a nakrájíme na kostky. Připravíme si vývar.

  2. Cibuli opražíme na oleji, přidáme brambory, zalijeme vřícím vývarem, osolíme, okořeníme, přidáme trošku nastrouhaného muškátového oříšku a povaříme. Vaříme, dokud nejsou brambory a cibule ve vývaru měkké.

  3. Rakouskou cibulovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a podáváme samotnou nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy