Rakouská zelená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
100 g hrášek
sůl
vývar
50 g máslo
3 ks brambory
250 ml mléko
1 ks cibule
2 hlávky salát
200 g špenát
30 g hladká mouka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
na ozdobu
1 ks houska

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, opereme a osušíme. Cibuli nasekáme najemno. Hlávkový salát a špenát samostatně spaříme. Salát nasekáme. Brambory nakrájíme a samostatně uvaříme.

  2. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme asi na 20 g másla, přidáme spařený salát a hrášek a podusíme.

  3. Ze 30 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a podusíme. Špenát vymačkáme a prolisujeme současně se zeleninou a brambory. Přidáme povařenou jíšku, mléko, sůl, koření a trošku cukru.

  4. Rakouská zelená polévka se podává teplá nebo vychlazená. Do zelené polévky můžeme přidat na másle osmažené žemlové hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy