Rakouský bramborový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 1 hrneček voda 1 ks velká cibule podle chuti 1 lžička cukr 2 lžíce olej 1 lžička sůl 4 lžíce ocet 2 lžičky mletý černý pepř
Postup Rakouský bramborový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a vcelku uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, odstraníme slupku a nakrájíme asi na 5 mm široké plátky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
Z vody, oleje, octu, cukru, soli a pepře uděláme zálivku. Do mísy dáme brambory s cibulí a zalijeme zálivkou. Pořádně promícháme, aby se všechno dobře promíchalo a dáme do lednice minimálně na hodinu před podáváním.
Rakouský bramborový salát podáváme studený jako přílohu k masu nebo jen tak s pečivem k zakousnutí.