Rakouský bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 hrneček voda
1 ks velká cibule
podle chuti
1 lžička cukr
2 lžíce olej
1 lžička sůl
4 lžíce ocet
2 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a vcelku uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, odstraníme slupku a nakrájíme asi na 5 mm široké plátky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

  2. Z vody, oleje, octu, cukru, soli a pepře uděláme zálivku. Do mísy dáme brambory s cibulí a zalijeme zálivkou. Pořádně promícháme, aby se všechno dobře promíchalo a dáme do lednice minimálně na hodinu před podáváním.

  3. Rakouský bramborový salát podáváme studený jako přílohu k masu nebo jen tak s pečivem k zakousnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy