Rakušáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
6-7 ks vejce
140 g máslo
3-4 ks cibule
10 ks rohlík
mletý pepř
podle potřeby
sůl
1-2 svazečky petrželka
mléko
hladká mouka
Postup Rakušáky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrůlku ji osmažíme do světla. Máslo rozehřejeme.
Nakrájíme 10 rohlíků, klidně i starších, zalijeme rozpuštěným máslem. Přidáme cibulku a hodně petrželky. Vejce rozmícháme v mléce, ve kterém už je sůl, pepř a hladká mouka. Vše smícháme.
Z těsta tvarujeme, uplácáme koule o velikosti třeba kočičí hlavy. Rakušáky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
Rakušáky podáváme jako klasické knedlíky.