Rakušáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-7 ks vejce
140 g máslo
3-4 ks cibule
10 ks rohlík
mletý pepř
podle potřeby
sůl
1-2 svazečky petrželka
mléko
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrůlku ji osmažíme do světla. Máslo rozehřejeme.

  2. Nakrájíme 10 rohlíků, klidně i starších, zalijeme rozpuštěným máslem. Přidáme cibulku a hodně petrželky. Vejce rozmícháme v mléce, ve kterém už je sůl, pepř a hladká mouka. Vše smícháme.

  3. Z těsta tvarujeme, uplácáme koule o velikosti třeba kočičí hlavy. Rakušáky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.

  4. Rakušáky podáváme jako klasické knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy