Rebarborovo-pomerančová pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks pomeranč
100 g cukr krupice
400 g rebarbora
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček pomerančový nebo vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
2 kelímky bílý plnotučný jogurt (150 g)

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostky. Jeden pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a měsíček jeho kůry nakrájíme na tenké proužky. Všechny tři pomeranče vymačkáme a do šťávy vmícháme rebarboru i oba druhy cukru.

  2. Směs s rebarborou přivedeme do varu. Do horké směsi vlijeme pudink rozmíchaný na těstíčko v troše vody. Za stálého míchání krátce povaříme, odstavíme a necháme zcela vychladnout.

  3. Rebarborovo-pomerančovou pochoutku rozdělíme na misky, každou porci ozdobíme polovinou kelímku jogurtu a posypeme proužky kůry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy