Řecká musaka z baklažánů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
150 g strouhaný sýr
5 lžic rajský protlak
4 ks baklažán
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány omyjeme, oloupeme na nakrájíme příčně nebo podélně na plátky. Osolíme je, obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji.

  2. Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvu baklažánů, vrstvu strouhaného sýru, zředěný rajský protlak. Vrstvy střídáme. Nahoře musí být vrstva baklažánů. Vše zalijeme rozšlehanými vejci. Musaku zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.

  3. Řeckou musaku z baklažánů ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!