Řepný chlebíček s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
50 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek
0,5 lžiček jedlá soda
100 g tmavá čokoláda
230 g třtinový cukr
80 g holandské kakao
170 g červená nakládaná řepa

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Řepu nastrouhejte na jemném struhadle a dejte ji do mísy. Přidejte obě mouky, kakao, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr, vejce a sůl a krátce prošlehejte

  2. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krémovou konzistenci. Do hladké směsi vmíchejte čokoládu

  3. Těsto vlijte do chlebíčkové formy, vyložené pečicím papírem. Pečte asi hodinu. V průběhu pečení kontrolujte vpichem špejle. Měla by vyjít čistá, bez vlhkých drobečků

  4. Zdroj:

  5. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  6. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!