Reveňový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
3 ks vejce
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr moučka
500 g hrubá mouka
500 g reveň
na ozdobu
cukr moučka
mletá skořice
podle potřeby
tuk na vymazání
dětská krupička na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr utřeme s vejci. Přidáme olej a mléko. Dobře všechno vymícháváme a přisypeme hrubou mouku, do které jsme zamíchali kypřící prášek do pečiva. Takto zpracované těsto vylijeme na vymaštěný a dětskou krupičkou vysypaný plech.

  2. Reveň očistíme a nakrájíme na 1 - 2 cm dlouhé kousky. Rozložíme je po povrchu těsta a posypeme mletou skořicí.

  3. Reveňový koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený a vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy