Řeznická sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 0.5 l voda 2 lžíce vegeta 20 dkg škrob 10 dkg hladká mouka 0.5 lžičky muškátový oříšek 1 špetka muškátový květ 1 lžička kari koření 40 dkg mleté hovězí maso 1 lžička mletý zázvor 1 lžička mleté nové koření 15 dkg uzená slanina 60 dkg mleté vepřové maso 1 lžička mletý černý pepř na obalení 5 dkg anglická slanina
Postup Řeznická sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí a vepřové mleté maso rozmixujeme s vodou na jemný prát. Přidáme směs koření, vegetu, solamyl nebo jiný škrob, hladkou mouku a najemno nakrájenou uzenou slaninu s prolisovaným česnekem. Hmotu dobře vymícháme.
Pekáček vyložíme plátkovou slaninou a rukama namočenýma do vody formujeme dvě šišky, které vložíme do pekáčku. Řeznickou sekanou pečeme 1 hodinu přikrytou při teplotě 180 °C. Pak ji odkryjeme půl hodiny pečeme do zlaté barvy.
Řeznickou sekanou podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou jako přílohu.