Rokfórová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl vývar 2 lžíce máslo 50 g rokfór 0 lžic hladká mouka muškátový květ 2 lžíce sladká smetana mletý černý pepř
Postup Rokfórová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zašleháme do ní vlažný vývar, ochutíme špetkou muškátového květu a mletého pepře a dostatečně provaříme.
Jemně nastrouhaný rokfór za stálého míchání opatrně prohřejeme a rozpustíme na másle. Vmícháme do něj omáčku, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Rokfórovou omáčku dochutíme opatrně solí a přecedíme.
Jemná a krémová rokfórová omáčka výrazné typické chuti je vynikající ke grilované vepřové panence nebo k přírodním vepřovému řízku. Každý labužník ocení její neobvyklou pikantní a přitom jemnou chuť. Můžeme ji podávat například také s celerovými řízky a podobně, a to podle chuti studenou i teplou.