Rokfórová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
vývar
2 lžíce máslo
50 g rokfór
0 lžic hladká mouka
muškátový květ
2 lžíce sladká smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zašleháme do ní vlažný vývar, ochutíme špetkou muškátového květu a mletého pepře a dostatečně provaříme.

  2. Jemně nastrouhaný rokfór za stálého míchání opatrně prohřejeme a rozpustíme na másle. Vmícháme do něj omáčku, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Rokfórovou omáčku dochutíme opatrně solí a přecedíme.

  3. Jemná a krémová rokfórová omáčka výrazné typické chuti je vynikající ke grilované vepřové panence nebo k přírodním vepřovému řízku. Každý labužník ocení její neobvyklou pikantní a přitom jemnou chuť. Můžeme ji podávat například také s celerovými řízky a podobně, a to podle chuti studenou i teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy