Roláda z králíka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
2 špetky tymián
4 lžíce hořčice
1 kelímek kysaná smetana
2 ks kyselá okurka
4 plátky tvrdý sýr
1 konzerva sterilovaná kukuřice
250 g mražená brokolice
2 špetky mletý černý pepř
4 plátky vepřová šunka
4 ks králičí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze stehen odblaníme, odkostíme a opláchneme vodou. Opatrně zlehka naklepeme

  2. Připravené maso potřeme hořčicí, osolíme a okořeníme

  3. Na každou porci masa položíme plátek šunky, plátek sýra a proužek kyselé okurky. Potom dobře maso zabalíme a zavážeme nití

  4. Na rozehřátý olej ve vyšším kastrolu pokládáme porce - rolády. Opékáme je asi 15 minut a pak je přikryjeme pokličkou. Podle potřeby přidáme olej. Vodu jen mírně, aby se maso nezačalo dusit

  5. Před dokončením pečení přidáme k výpeku kysanou smetanu a promícháme

  6. Rolády podáváme s bramborovou kaší, kterou přeléváme smetanovou omáčkou. Doplňujeme krátce vařenou brokolicí a sterilovanou kukuřicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!