Roláda z králíka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžičky sůl 2 špetky tymián 4 lžíce hořčice 1 kelímek kysaná smetana 2 ks kyselá okurka 4 plátky tvrdý sýr 1 konzerva sterilovaná kukuřice 250 g mražená brokolice 2 špetky mletý černý pepř 4 plátky vepřová šunka 4 ks králičí stehno
Postup Roláda z králíka
Postup přípravy receptu
-
Maso ze stehen odblaníme, odkostíme a opláchneme vodou. Opatrně zlehka naklepeme
Připravené maso potřeme hořčicí, osolíme a okořeníme
Na každou porci masa položíme plátek šunky, plátek sýra a proužek kyselé okurky. Potom dobře maso zabalíme a zavážeme nití
Na rozehřátý olej ve vyšším kastrolu pokládáme porce - rolády. Opékáme je asi 15 minut a pak je přikryjeme pokličkou. Podle potřeby přidáme olej. Vodu jen mírně, aby se maso nezačalo dusit
Před dokončením pečení přidáme k výpeku kysanou smetanu a promícháme
Rolády podáváme s bramborovou kaší, kterou přeléváme smetanovou omáčkou. Doplňujeme krátce vařenou brokolicí a sterilovanou kukuřicí.