Roláda ze sekané a bramborákového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina těsto 5 stroužků česnek 2 ks vejce 0 kg brambory 1 ks cibule podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř koření na sekanou náplň 1 ks vejce 1 ks cibule 0 kg mleté maso
Postup Roláda ze sekané a bramborákového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme, jednu cibuli nakrájíme na jemno a druhou cibuli na kolečka.
K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na jemné kostičky, koření podle chuti, sůl a zahustíme hladkou moukou.
Nejdříve si zapneme troubu a necháme trochu rozpálit plech, potom vyndáme plech z trouby a potřeme ho olejem nebo sádlem, co kdo má rád. Těsto rozetřeme na horký plech a asi na 10 minut dáme zapéct. Potom potřeme bramborákové těsto mletým masem smíchaným s vejcem a ochuceným kořením na sekanou nebo jiným kořením podle chuti. Sekaná může být řidší konzistence. Vrstvu sekané poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Těsto se sekanou opatrně srolujeme do rolády.
Roládu přendáváme na jiný pekáč, který předtím vyložíme plátky slaniny nebo špeku. Slaninu poklademe i na vrchní stranu rolády, mírně podlijeme vodou, aby se roláda nepřipálila do doby, než slanina pustí tuk.
Roládu dáme péct asi na 1 hodinu do trouby rozpálené na 200 °C. Při pečení je někdy potřeba znova přidat trochu vody a polévat povrch.
Roládu ze sekané a bramborákového těsta podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci můžou podávat s bramborovým salátem, brambory nebo chlebem. Roládu můžeme podávat jak teplou i studenou, pokaždé je výborná.