Rošťáci z vepřového recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 1 lžíce solamyl 0.5 lžíce hořčice 1 lžíce sójová omáčka 4-6 ks vepřová kotleta 1 lžíce worcestrová omáčka 0.5 lžičky mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Rošťáci z vepřového recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na plátky naklepeme, já používám vepřové kotlety.
Připravíme si omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Omáčku dobře rozmícháme.
Maso v omáčce obalíme, dáme do krabičky, zbytkem směsi přelijeme a necháme uležet v chladu nejlépe 3 - 4 dny.
Potom plátky masa zprudka na pánvi osmažíme krásně dorůžova.
Rošťáci z vepřového skvěle chutnají s hranolky.