Rošťáci z vepřového recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 lžíce solamyl
0.5 lžíce hořčice
1 lžíce sójová omáčka
4-6 ks vepřová kotleta
1 lžíce worcestrová omáčka
0.5 lžičky mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na plátky naklepeme, já používám vepřové kotlety.

  2. Připravíme si omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Omáčku dobře rozmícháme.

  3. Maso v omáčce obalíme, dáme do krabičky, zbytkem směsi přelijeme a necháme uležet v chladu nejlépe 3 - 4 dny.

  4. Potom plátky masa zprudka na pánvi osmažíme krásně dorůžova.

  5. Rošťáci z vepřového skvěle chutnají s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy