Rozbalený vepřový ptáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 100 g špek 1 lžička plnotučná hořčice 1-2 lžíce hladká mouka 300 g vepřová kotleta 4 ks kyselé okurky 1 sklenice lák z okurek 2 ks jemné párky příloha 4 balíčky rýže
Postup Rozbalený vepřový ptáček recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Jemné párky nakrájíme na kolečka. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a po obou stranách na něm zprudka opečeme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso vyjmeme a do sádla přidáme na kostičky nakrájený špek. Opečeme, dáme bokem, přidáme nakrájenou cibuli, párky a okurku. Podlijeme horkou vodou, vrátíme maso a v troubě pečeme doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené.
Vyjmeme z trouby, maso vyndáme, do zbylé omáčky nalijeme trochu láku z okurek a vody, přidáme plnotučnou hořčici a rozmixujeme dohladka. Mouku rozmícháme v horké vodě a omáčku zahustíme. Omáčku k rozbaleným vepřovým ptáčkům povaříme, dosolíme, vrátíme zpět maso a ještě ho v omáčce prohřejeme.
Rozbalený vepřový ptáček chutná nejlépe s rýží.