Rozbalený vepřový ptáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
100 g špek
1 lžička plnotučná hořčice
1-2 lžíce hladká mouka
300 g vepřová kotleta
4 ks kyselé okurky
1 sklenice lák z okurek
2 ks jemné párky
příloha
4 balíčky rýže

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Jemné párky nakrájíme na kolečka. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a po obou stranách na něm zprudka opečeme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso vyjmeme a do sádla přidáme na kostičky nakrájený špek. Opečeme, dáme bokem, přidáme nakrájenou cibuli, párky a okurku. Podlijeme horkou vodou, vrátíme maso a v troubě pečeme doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené.

  3. Vyjmeme z trouby, maso vyndáme, do zbylé omáčky nalijeme trochu láku z okurek a vody, přidáme plnotučnou hořčici a rozmixujeme dohladka. Mouku rozmícháme v horké vodě a omáčku zahustíme. Omáčku k rozbaleným vepřovým ptáčkům povaříme, dosolíme, vrátíme zpět maso a ještě ho v omáčce prohřejeme.

  4. Rozbalený vepřový ptáček chutná nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy