Rozinková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 200 g rozinky 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka 250 g tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva náplň 4 ks vejce 250 g máslo 1 lžíce brandy 8 lžic cukr moučka 1 balíček skořicový cukr na ozdobu 1-2 balíčky čokoládová poleva v sáčku
Postup Rozinková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk rozehřejeme a necháme vychladnout. Rozinky spaříme horkou vodou a zchladlé pokrájíme nadrobno.
Troubu si předehřejeme na 165 °C.
K vychladlému tuku přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak vmícháme mouku, kypřící prášek a připravené rozinky. Vzniklé těsto rozetřeme na připravený hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Než nám rozinková buchta vychladne, ušleháme nad párou vejce, skořicový cukr a brandy do zhoustnutí. Tuto hmotu vetřeme ke změklému máslu a připravíme hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus.
Nakonec rozinkovou buchtu polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat.