Rozinková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
200 g rozinky
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
250 g tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
4 ks vejce
250 g máslo
1 lžíce brandy
8 lžic cukr moučka
1 balíček skořicový cukr
na ozdobu
1-2 balíčky čokoládová poleva v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozehřejeme a necháme vychladnout. Rozinky spaříme horkou vodou a zchladlé pokrájíme nadrobno.

  2. Troubu si předehřejeme na 165 °C.

  3. K vychladlému tuku přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak vmícháme mouku, kypřící prášek a připravené rozinky. Vzniklé těsto rozetřeme na připravený hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

  4. Než nám rozinková buchta vychladne, ušleháme nad párou vejce, skořicový cukr a brandy do zhoustnutí. Tuto hmotu vetřeme ke změklému máslu a připravíme hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus.

  5. Nakonec rozinkovou buchtu polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!