Rozinkový šneci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto sůl 250 g máslo 1 lžička prášek do pečiva 250 g tvaroh 250 g cukr moučka 250 g hladká mouka náplň 150 g rozinky 150 g cukr krystal 100 g vlašské ořechy
Postup Rozinkový šneci recept
Postup přípravy receptu
-
Rozinky spaříme horkou vodou. Necháme je okapat a vychladnout. Máslo necháme změknout. Ořechy nasekáme.
Pokud je tvaroh moc vodnatý, necháme jej na sítu okapat. Tvaroh utřeme se změklým máslem. Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli, cukry a kypřícím práškem. Mouku vmícháme do tvarohové směs a zpracujeme pomocí hnětače nebo mixéru. Pak těsto propracujeme ještě rukama. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.
Z odpočinutého těsta vyválíme placku. Máslo rozehřejeme. Vlažným máslem potřeme těsto. Posypeme je rozinkami, ořechy a asi třetinou cukru. Placku srolujeme z delší strany a nožem namočeným ve vodě z něj krájíme plátky. Vyjde jich 15 - 20.
Plechy vyložíme pečícím papírem a rozložíme na ně rozinkové šneky. Při pečení nabudou, takže necháváme rozestupy. Pak je posypeme zbylým cukrem a pečeme asi 25 - 35 minut dozlatova.
Upečené rozinkové šneky necháme trochu vychladnout a můžeme je jíst. Rozinkové šneky můžeme zdobit polevou. Nejlepší je čokoládová nebo citronová.