Rozinkový šneci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
250 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
250 g tvaroh
250 g cukr moučka
250 g hladká mouka
náplň
150 g rozinky
150 g cukr krystal
100 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky spaříme horkou vodou. Necháme je okapat a vychladnout. Máslo necháme změknout. Ořechy nasekáme.

  2. Pokud je tvaroh moc vodnatý, necháme jej na sítu okapat. Tvaroh utřeme se změklým máslem. Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli, cukry a kypřícím práškem. Mouku vmícháme do tvarohové směs a zpracujeme pomocí hnětače nebo mixéru. Pak těsto propracujeme ještě rukama. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.

  3. Z odpočinutého těsta vyválíme placku. Máslo rozehřejeme. Vlažným máslem potřeme těsto. Posypeme je rozinkami, ořechy a asi třetinou cukru. Placku srolujeme z delší strany a nožem namočeným ve vodě z něj krájíme plátky. Vyjde jich 15 - 20.

  4. Plechy vyložíme pečícím papírem a rozložíme na ně rozinkové šneky. Při pečení nabudou, takže necháváme rozestupy. Pak je posypeme zbylým cukrem a pečeme asi 25 - 35 minut dozlatova.

  5. Upečené rozinkové šneky necháme trochu vychladnout a můžeme je jíst. Rozinkové šneky můžeme zdobit polevou. Nejlepší je čokoládová nebo citronová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy