Rožnovské střapačky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek sůl 1-2 ks cibule 500 g uzené maso 200 g kysané zelí podle chuti olej těstíčko 1 ks vejce 500 g brambory hladká mouka
Postup Rožnovské střapačky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme těsto ze syrových nastrouhaných brambor, vajec a mouky.
Z těsta přes cedník s velkými oky zavařujeme do vařící vody halušky.
Na pánvi si na cibuli orestujeme nakrájené klobásy nebo uzené maso, přidáme halušky a podušené kysané zelí. Rožnovské střapačky s uzeným masem dochutíme solí a jemně česnekem.
Rožnovské střapačky s uzeným masem podáváme nejlépe teplé. Podle chuti se dají zjemnit smetanou.