Rožnovský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g cukr 30 g olej sůl 0.5 cl ocet 150 g cibule 250 g majonéza 75 g sterilovaný hrášek 150 g kyselé okurky 125 g sterilovaná mrkev mletý černý pepř 300 g kapří půlky vcelku
Postup Rožnovský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné půlky kapra osolíme a opepříme. Opečeme zvolna na oleji. Zeleninu očistíme a rozkrájíme na drobné kostičky.
Opečeného kapra po vychladnutí vykostíme, maso rozebereme na drobné kostičky, přidáme olej, šťávu, ve které se maso peklo, pokrájenou mrkev, okurky, zelený hrášek, cibuli, majonézu, ocet, sůl, cukr a vše dobře promícháme.
Rožnovský salát podáváme dobře vychlazený.