Roztrhané rukávce neboli Palibrada recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
5-6 ks brambory
2 ks cibule
2 l voda
5 lžic hladká mouka
0.5 hlávky hlávkové zelí
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a roztrháme na kousky (můžeme nakrájet nahrubo). Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm zpěníme. Přidáme hladkou mouku a zavaříme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2 litry vody. Do základu vložíme brambory, osolíme a pořádně opepříme (palibrada).

  3. Za občasného míchání polévku vaříme do změknutí brambor. Asi 5 minut před dovařením přidáme majoránku, aby polévka nezhořkla.

  4. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy