Rybičková pomazánka s jogurtem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1 ks velká cibule mletý pepř 1 kelímek bílý jogurt 1 ks žlutá paprika sušený česnek 1 konzerva makrela ve vlastní šťávě 1 kelímek šunkové pomazánkové máslo 3 ks šunkový sýr (trojúhelníček)
Postup Rybičková pomazánka s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Makrelové filety slijeme, šťávu použijeme podle potřeby. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky
Papriku s cibulí promícháme, přidáme koření, jogurt a znovu promícháme. Pak vmícháme pomazánkové máslo a sýry. Jako poslední do dobře rozmíchaného základu přidáme makrelu. Spolu důkladně promícháme a pokud se nám zdá pomazánku hustá, přidáme šťávu z rybiček. Podle chuti přisolíme či přidáme česnek
Rybičkovou pomazánku s jogurtem uložíme do chladničky na hodinu rozležet. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme kouskem zeleniny (čerstvé rajče, červená paprika nebo ředkvička).