Rybičková pomazánka s jogurtem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 ks velká cibule
mletý pepř
1 kelímek bílý jogurt
1 ks žlutá paprika
sušený česnek
1 konzerva makrela ve vlastní šťávě
1 kelímek šunkové pomazánkové máslo
3 ks šunkový sýr (trojúhelníček)

Postup přípravy receptu

  1. Makrelové filety slijeme, šťávu použijeme podle potřeby. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky

  2. Papriku s cibulí promícháme, přidáme koření, jogurt a znovu promícháme. Pak vmícháme pomazánkové máslo a sýry. Jako poslední do dobře rozmíchaného základu přidáme makrelu. Spolu důkladně promícháme a pokud se nám zdá pomazánku hustá, přidáme šťávu z rybiček. Podle chuti přisolíme či přidáme česnek

  3. Rybičkovou pomazánku s jogurtem uložíme do chladničky na hodinu rozležet. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme kouskem zeleniny (čerstvé rajče, červená paprika nebo ředkvička).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!