Rychlé domácí špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 dkg cibule
vegeta
40 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř
50 dkg točený salám
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Malé cibule s průměrem do 5 cm (spíš podlouhlé) nakrájíme na kolečka. Plátky sýra o šířce asi 1 cm nakrájíme na čtverečky asi 2 x 2 cm. Točený salám oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Jedna porce jsou asi dvě 10 - 15 cm špejle. Napícháme za sebou tvrdý sýr, točený salám, kolečko cibule, na začátek a konec sýr. Nic nespadne a zapeče se to. Rychlé špízy obalíme v klasickém trojobalu jako řízek. Po obalení je mírně posypeme vegetou a pepřem. Rychlé špízy smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

  3. Zlatavé rychlé špízy podáváme s brambory, máslem, petrželkou a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!