Rychlé medové perníčky (světlé) recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks vejce
1 lžička solamyl
2 ks bílek
1/2 ks citron
2 lžíce med
30 dkg cukr moučka
13 dkg cukr moučka
1 lžíce soda
30 dkg hladká mouka
5 dkg Hera
2 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. V malém hrnci rozpustíme za stálého míchání Heru se 2 lžícemi medu a 13 dkg cukru. Základ přelijeme do mísy, přidáme 2 vejce, perníkové koření a postupně vmícháme hladkou mouku. Nakonec přidáme sodu. Těsto vypracujeme a necháme chvíli uležet na chladném místě

  2. Na pomoučeném vále vyválíme asi 0,5 centimetru silný plát a z něho pomocí tvořítek vykrajujeme různé tvary. Ty přeložíme nožem na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zprudka v předehřáté troubě asi 3 minuty, dokud perníčky nemají růžovou barvu. Upečené světlé medové perníčky, ještě horké, potřeme rozkvedlaným vajíčkem

  3. Na polevu smícháme cukr, bílky a šťávu z 1/2 citronu a šleháme ručním šlehačem tak dlouho, dokud nevznikne hladká bílá hmota

  4. Polevou naplníme malý celofánový sáček. Na sáčku ustřihneme 1růžek. Tlakem vymačkáváme prostřiženým růžkem polevu ze sáčku a podle fantazie perníčky zdobíme. Polevu na perníčcích necháme zaschnout do druhého dne

  5. Světlé medové perníčky moc dobře voní a chutnají, můžeme je ale použít i jako vánoční ozdoby. A pokud je nesníte, ozdoby vydrží i na další Vánoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!