Rychlé rizoto se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg krůtí prsa
podle potřeby
olej
pórek
rýže
žampiony
sterilovaná kukuřice
podle chuti
sůl
kmín
4 lžíce hořčice
kari

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu - sterilovanou kukuřici slijeme, pórek očistíme a nakrájíme na kroužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, můžeme použít i houby sterilované.

  2. Krůtí prsa nakrájíme na kostky, vložíme na pánev s trochou oleje, přidáme sůl, pepř, kmín a kari. Začneme pomalu opékat, poté podlijeme trochou vody, hodíme k tomu kukuřici, pórek, žampiony a asi 4 velké lžíce hořčice. Pánev přikryjeme a dusíme doměkka.

  3. Až je jídlo hotové, uvaříme rýži, kterou pak smícháme spolu s masem.

  4. Rychlé rizoto se žampiony dáme na talíř a můžeme podávat.

  5. Ingredience jsou bez uvedení množství, každý si přidá tolik, kolik mu chutná od zeleniny až po rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!