Rychlé rizoto ze zbytku kuřete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 balíčky rýže
1 balíček mražená zelenina
2 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
zbytek pečeného kuřete

Postup přípravy receptu

  1. Zbytky pečeného kuřete obereme, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do pekáče s výpekem. Rýži si uvaříme podle návodu a přidáme ji do pekáče ke kuřecímu masu. Cibuli si nakrájíme na jemno.

  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a chvíli restujeme. Pozor, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme mraženou zeleninu podle chuti s kukuřicí, hráškem apod. Směs osolíme, přidáme trochu pepře, dobře promícháme a přidáme k masu s rýží do pekáče.

  3. Vše ještě jednou pořádně promícháme a necháme asi 30 minut zapékat v troubě při 180 °C.

  4. Rychlé rizoto ze zbytku pečeného kuřete podáváme s kyselou okurkou nebo červenou řepou. Rizoto je sypké a chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!