Rychlé těstoviny s tuňákem a petrželkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks citron
350 g těstoviny
4 lžíce olivový olej
200 g tuňák v olivovém oleji
pálivá chilli paprička
1 hrst čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný větší česnek a umytou petrželku nasekáme nadrobno.Citron opláchneme, rozpůlíme a vymačkáme šťávu

  2. Těstoviny uvaříme na skus

  3. Asi na čtyřech lžících oleje osmahneme česnek s pálivou papričkou a po chvíli přidáme tuňáka, kterého jsme dobře promačkali vidličkou. Maso z tuňáka osmažíme a nakonec přidáme vymačkanou šťávu z citronu. Pánev přikryjeme a pomaličku na 5 minut prosmažíme. Nakonec ještě přidáme čerstvou petrželku

  4. Uvařené těstoviny promícháme s tuňákem a ihned podáváme. Zdobit můžeme například lístkem bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!