Rychlé těstoviny s tuňákem a petrželkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks citron 350 g těstoviny 4 lžíce olivový olej 200 g tuňák v olivovém oleji pálivá chilli paprička 1 hrst čerstvě nasekaná petrželka
Postup Rychlé těstoviny s tuňákem a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný větší česnek a umytou petrželku nasekáme nadrobno.Citron opláchneme, rozpůlíme a vymačkáme šťávu
Těstoviny uvaříme na skus
Asi na čtyřech lžících oleje osmahneme česnek s pálivou papričkou a po chvíli přidáme tuňáka, kterého jsme dobře promačkali vidličkou. Maso z tuňáka osmažíme a nakonec přidáme vymačkanou šťávu z citronu. Pánev přikryjeme a pomaličku na 5 minut prosmažíme. Nakonec ještě přidáme čerstvou petrželku
Uvařené těstoviny promícháme s tuňákem a ihned podáváme. Zdobit můžeme například lístkem bazalky.