Rychloptáčci recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 ks cibule sádlo párek 1 lžíce plnotučná hořčice sterilované okurky šunkový salám 50 dkg vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Rychloptáčci
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso nakrájíme na kostičky. Sálám, párek a okurky nakrájíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky
Nejprve orestujeme na sádle nebo na oleji jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájené maso a orestujeme, aby se maso zatáhlo. Dále osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku, salám, párek, okurky, uvařená vejce a plnotučnou hořčici. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme jíškou
Rychloptáčky podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.