Rychnovský kucmoch recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0 kg brambory
2 lžíce podmáslí
2 lžíce škvarky
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
jablko
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme asi na 3 mm silné plátky.

  2. Nastrouhané brambory smícháme s moukou, přidáme podmáslí, vejce, sůl, pepř a 2 lžíce škvarků.

  3. Troubu rozehřejeme asi na 220 °C. Bramborovou směs navršíme do sádlem vymazaného pekáče a poklademe plátky jablek. Pečeme maximálně 2 hodiny.

  4. Rychnovský kucmoch podáváme teplý k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy