Rychtářovo vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček cukr
15 dkg slanina
3 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 ks cibule
0 lžiček pepř
3 lžíce bílé víno
1 lžíce sojová omáčka
0 lžiček mletá červená paprika
50 dkg vepřová kýta
1 lžíce worchesterová omáčka
podle potřeby
horká voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme je, po obou stranách nařízneme a lehce potřeme česnekem utřeným se solí.

  2. Ve větší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, škvarečky vyjmeme a odložíme stranou.

  3. Vložíme připravené plátky masa a osmahneme je. Podlijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním uvedených surovin. Povrch posypeme drobně nakrájenou cibulí a dusíme buď v přikryté pánvi nebo v troubě.

  4. Pokud bude třeba podlijeme trochou horké vody. Ke konci dušení odkryjeme poklici a necháme maso osmahnout.

  5. Při podávání posypeme každou porci rychtářova vepřového masa slaninovými škvarečky. Přílohou mohou být brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy