Rychtářovo vepřové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 lžiček cukr 15 dkg slanina 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 ks cibule 0 lžiček pepř 3 lžíce bílé víno 1 lžíce sojová omáčka 0 lžiček mletá červená paprika 50 dkg vepřová kýta 1 lžíce worchesterová omáčka podle potřeby horká voda na podlití
Postup Rychtářovo vepřové recept
Postup přípravy receptu
-
Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme je, po obou stranách nařízneme a lehce potřeme česnekem utřeným se solí.
Ve větší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, škvarečky vyjmeme a odložíme stranou.
Vložíme připravené plátky masa a osmahneme je. Podlijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním uvedených surovin. Povrch posypeme drobně nakrájenou cibulí a dusíme buď v přikryté pánvi nebo v troubě.
Pokud bude třeba podlijeme trochou horké vody. Ke konci dušení odkryjeme poklici a necháme maso osmahnout.
Při podávání posypeme každou porci rychtářova vepřového masa slaninovými škvarečky. Přílohou mohou být brambory nebo rýže.