Rychtářovy řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová panenka
náplň
olej
1 ks cibule
100 g niva
1 ks oranžová paprika
na obalení
sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
50 ml mléko
100 g hladká mouka
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
citron
jarní cibulka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na malé silnější plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Do každého plátku nařízneme kapsu.

  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji cibuli s paprikou osmahneme. Promícháme, přidáme rozdrobenou nivu a směsí naplníme kapsy. Otvory spíchneme párátky.

  3. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Řízečky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

  4. Na rozpáleném oleji řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme třeba s opečeným bramborem, zdobené nasekanou jarní cibulkou a měsíčkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy