Rychtářovy řízečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 600 g vepřová panenka náplň olej 1 ks cibule 100 g niva 1 ks oranžová paprika na obalení sůl 1 ks vejce 100 g strouhanka 50 ml mléko 100 g hladká mouka podle chuti sůl pepř na ozdobu citron jarní cibulka podle potřeby olej na smažení
Postup Rychtářovy řízečky recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na malé silnější plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Do každého plátku nařízneme kapsu.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji cibuli s paprikou osmahneme. Promícháme, přidáme rozdrobenou nivu a směsí naplníme kapsy. Otvory spíchneme párátky.
Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Řízečky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Na rozpáleném oleji řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme třeba s opečeným bramborem, zdobené nasekanou jarní cibulkou a měsíčkem citronu.