Rýžová lepenice se slepicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks slepice
2 l slepičí vývar
1 ks střední cibule
5 kuliček celý černý pepř
4 balíčky rýže ve varném sáčku
příloha
10 ks kyselá okurka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou slepici dáme do papiňáku, osolíme, přidáme pár kuliček celého pepře a oloupanou a rozkrojenou cibuli. Doplníme vodou - co dovolí hrnec. Slepici uvaříme, vyndáme a necháme trochu vychladnout.

  2. Vývar ze slepice přecedíme přes sítko do většího hrnce a dáme na plotýnku, aby se začal vařit. Přidáme do něj rýži v množství cca 4 varné sáčky (bez sáčků). Pozor, nesmí to být rýže parboiled, protože je potřeba, aby se trochu rozvařila. Rýži necháme vařit.

  3. Mezitím obereme maso ze slepice a pokrájíme na menší kousky. Když je maso připravené, vložíme ho do hrnce k rýži. S ubývajícím množstvím vody je potřeba se směsí míchat, aby se nepřipálila. Během vaření stačí jen přisolit a sledovat hustotu díla. Rýžová lepenice se slepicí je hotová, když má maltovou hustotu. Pokud nebude rýže dostatečně měkká a lehce rozvařená, nalijeme k ní trochu horké vody.

  4. Rýžovou lepenici se slepicí servírujeme na hluboký talíř a přidáme kyselé okurky. Ač se to nezdá, je to bašta a bez chemie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!