Rýžová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks vejce
1 hrneček rýže
1 svazek jarní cibulka s natí
podle potřeby
sůl
petrželka
voda
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme na oleji v kastrůlku a přidáme propláchnutou rýži. Osmahneme, okořeníme solí a paprikou.

  2. Zalijeme asi litrem horké vody a vaříme asi 20-25 minut.

  3. Rozklepneme si vejce a vmícháme jej do horké polévky, necháme ztuhnout a odstavíme z ohně.

  4. Před podáváním rýžové polévky přidáme nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!