Rýžovo-sýrové opečenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
3 ks vejce
0.5 lžičky prášek do pečiva
500 g rýže
250 g eidam
200 g vysočina
4 lžíce hladká mouka
na obalení
150 g strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, přebereme a uvaříme v osolené vodě. V tomto případě ne podle návodu ale o 3 - 4 minuty déle, aby se rýže trochu rozvařila. Poté rýži scedíme a necháme okapat a zchladnout.

  2. Mezitím si rozšleháme vejce, nastrouháme eidam a vysočinu si nakrájíme na drobné kostičky (lze použít i jiný suchý salám).

  3. Vychladnutou rýži dáme do větší mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nakrájený salám, rozšlehaná vejce, mouku a kypřící prášek. Dochutíme solí a pepřem a promícháme v tuhé těsto. Z tohoto těsta tvarujeme placičky o průměru 10 - 15 cm, které obalíme ve strouhance a dáme smažit do fritovacího hrnce na 4 - 6 minut.

  4. Rýžovo-sýrové opečenky podáváme teplé nebo studené, samotné nebo s kečupem či tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy