Rýžovo-sýrové opečenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý černý pepř těsto 3 ks vejce 0.5 lžičky prášek do pečiva 500 g rýže 250 g eidam 200 g vysočina 4 lžíce hladká mouka na obalení 150 g strouhanka
Postup Rýžovo-sýrové opečenky recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme, přebereme a uvaříme v osolené vodě. V tomto případě ne podle návodu ale o 3 - 4 minuty déle, aby se rýže trochu rozvařila. Poté rýži scedíme a necháme okapat a zchladnout.
Mezitím si rozšleháme vejce, nastrouháme eidam a vysočinu si nakrájíme na drobné kostičky (lze použít i jiný suchý salám).
Vychladnutou rýži dáme do větší mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nakrájený salám, rozšlehaná vejce, mouku a kypřící prášek. Dochutíme solí a pepřem a promícháme v tuhé těsto. Z tohoto těsta tvarujeme placičky o průměru 10 - 15 cm, které obalíme ve strouhance a dáme smažit do fritovacího hrnce na 4 - 6 minut.
Rýžovo-sýrové opečenky podáváme teplé nebo studené, samotné nebo s kečupem či tatarkou.