Sadařova játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
50 g máslo
2 ks cibule
2 ks jablko
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
600 g vepřová játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v mouce přebytečnou mouku setřepeme a játra necháme chvíli zaschnout.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a naporcujeme na 8 stejných plátků.

  3. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a opečeme na něm z obou stran plátky jablek. V tomtéž másle osmahneme s jablky cibuli a směs uchováme teplou.

  4. Ve zbylém másle na jiné pánvi opékáme plátky jater z obou stran po dobu asi 3 až 4 minut. Po opečení játra osolíme, opepříme.

  5. Sadařova játra rozložíme na talíře a na ně naaranžujeme jablka s cibulí. Sadařova játra ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy