Šafářův mls recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
kmín
1 lžíce sádlo
1 dl červené víno
1 lžíce švestková povidla
mletý černý pepř
1 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky

  2. Cibuli dáme do hrnce se sádlem, osmažíme s masem a vše vypečeme do hněda. Když je to upečené, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou, dokud se víno nevyvaří. Případně podlijeme vodou. Když je maso měkké, tak zahustíme povidly

  3. Šafářův mls podáváme s bramboráky, rýží, bramborovými knedlíky nebo plackami. Na bramboráky jsem použila míchané brambory modré se světlými, proto ta barva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!