Salašnická pochoutka z vepřového masa a zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 ks cibule 300 ml smetana 4 ks vepřová kotleta 2 lžičky mletá sladká paprika 250 g kysané zelí 150 g vařené bílé fazole 250 g kysané bílé zelí podle chuti sůl podle potřeby hladká mouka
Postup Salašnická pochoutka z vepřového masa a zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, obalíme v mouce na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. K masu přidáme na kostičky na nudličky nakrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme kysané zelí, na plátky nakrájený česnek a mletou sladkou papriku. Salašnickou pochoutku mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Před dohotovením pokrmu přidáme předem uvařené bílé fazole, zalijeme smetanou a krátce prohřejeme.
Salašnickou pochoutku z vepřového masa a zelí podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem jako velmi sytý hlavní chod.