Salátový talíř s krůtími játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 g polníček
1 hlávka hlávkový salát
2 lžíce červený vinný ocet
30 g piniové oříšky
80 g prorostlá slanina
6 ks cherry rajče
300 g krůtí játra
podle chuti
cukr
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na středně velké kousky. Saláty omyjeme, okapeme, natrháme na středně velké kousky a rozdělíme na talíře.

  2. Slaninu orestujeme na pánvi a vyjmeme. Na vyškvařený tuk dáme játra a 4 minuty opékáme. Během opékání obracíme. Opečená játra osolíme, opepříme a uchováme v teple.

  3. Tuk z pánve slijeme, přidáme k němu ocet, cibuli, opepříme a osolíme. Do zálivky vmícháme slaninu.

  4. Rajčátka omyjeme a přepůlíme. Společně s játry je rozložíme na talíře, přelijeme zálivkou a před podáváním posypeme salátový talíř s krůtími játry piniovými jádry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy