Šalomoun recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce rum
3 lžíce kakao
2 sklenice cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 sklenice polohrubá mouka
1 sklenice teplá voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
strouhaný kokos
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme kostku másla, stáhneme z plotny, vmícháme cukr, teplou vodu a kakao. Odebereme 3/4 sklenice této hmoty a vmícháme do ní rum. Necháme stranou zbývající jednu čtvrtinu, kterou později použijeme na polevu. Do části těsta na pečení přidáme vejce, polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.

  2. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.

  3. Ihned po upečení ještě horký moučník potřeme odebranou hmotou a posypeme strouhaným kokosem. Kdo nemá kokos rád, může ho nahradit mletými vlašskými ořechy.

  4. Šalomoun po vychladnutí nakrájíme na kousky a servírujeme například s kávou nebo čajem jako vynikající moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy