Šalomoun recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo 2 lžíce rum 3 lžíce kakao 2 sklenice cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 sklenice polohrubá mouka 1 sklenice teplá voda 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby strouhaný kokos máslo na vymazání
Postup Šalomoun recept
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme kostku másla, stáhneme z plotny, vmícháme cukr, teplou vodu a kakao. Odebereme 3/4 sklenice této hmoty a vmícháme do ní rum. Necháme stranou zbývající jednu čtvrtinu, kterou později použijeme na polevu. Do části těsta na pečení přidáme vejce, polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Ihned po upečení ještě horký moučník potřeme odebranou hmotou a posypeme strouhaným kokosem. Kdo nemá kokos rád, může ho nahradit mletými vlašskými ořechy.
Šalomoun po vychladnutí nakrájíme na kousky a servírujeme například s kávou nebo čajem jako vynikající moučník.