Salsicca na hroznovém víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
1 sklenka bílé suché víno
500 g bílé hroznové víno
800 g salsiccia
podle chuti
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pár hroznů si necháme stranou. Všechno ostatní dobře omyté světlé hroznové víno rozmačkáme, vybereme semínka a šťávu přefiltrujeme.

  2. Klobásku rozdělíme na 4 kusy, zatočíme do spirálky a propíchneme špejlí. Tím ji zpevníme. Klobásu restujeme z obou stran asi 10 minut na olivovém oleji. Klobásy poté podlijeme vínem, které necháme vypařit. Přidáme hroznovou šťávu a celé kuličky, které jsme dali stranou. Restujeme dalších 5 minut, přičemž klobásy podléváme vypečenou šťávou.

  3. Salsiccu na hroznovém víně upravíme na talíř, okořeníme čerstvě mletým pepřem a podáváme s bramborovou přílohou nebo jen pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy