Salzburské noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
50 g máslo
4 ks žloutek
4 ks bílek
20 g hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a promícháme ručně metlou. Postupně přidáme žloutky a mouku.

  2. Zapékací misku silně vymažeme máslem a lžící sázíme noky. V předehřáté horkovzdušné troubě pečeme salzburské noky cca 10 minut na 170 °C.

  3. Pro zpestření chuti lze dát na dno misky čerstvé ovoce. Moučník zvaný salzburské noky se podává teplý a posypaný cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy