Sambaar koření recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce římský kmín 2 lžičky celý černý pepř 8-10 ks sušená chilli paprička 1 lžíce mletá kurkuma 6 lžic koriandr (semena) 2 lžičky pískavice (semeno) 2 lžičky urad dal 2 lžičky channa dal 2 lžičky dal mung
Postup Sambaar koření recept
Postup přípravy receptu
-
Možná se zdají ingredience odrazující, ale Urad dal jsou bílé rozpůlené fazole. Channa dal jsou žluté rozpůlené hrášky a Dal mung jsou žluté fazole mung.
Z chilli papriček odstraníme stopky a semínka. Ty nebudeme potřebovat. Můžeme je nakrájet na menší kousky.
Pánev se silným dnem zahřejeme a přidáme chilli papričky, pepř, pískavici a kmín s koriandrem. Vzniklou směs koření mícháme a pražíme na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom koření nepřipálili. Když začně koření vonět, vsypeme jej do misky.
Na tutéž pánev vsypeme luštěniny a opatrně je opečeme. Musíme však dávat pozor, abychom je nespálili.
Luštěniny smícháme se směsí koření a vše umeleme nebo v hmoždíři rozdrtíme na jemný prášek. Nakonec vmícháme mletou kurkumu.
Správně skladované koření vydrží až 4 měsíce. Z uvedeného množství připravíme 15 - 17 lžic kořenící směsi.