Sambaar koření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce římský kmín
2 lžičky celý černý pepř
8-10 ks sušená chilli paprička
1 lžíce mletá kurkuma
6 lžic koriandr (semena)
2 lžičky pískavice (semeno)
2 lžičky urad dal
2 lžičky channa dal
2 lžičky dal mung

Postup přípravy receptu

  1. Možná se zdají ingredience odrazující, ale Urad dal jsou bílé rozpůlené fazole. Channa dal jsou žluté rozpůlené hrášky a Dal mung jsou žluté fazole mung.

  2. Z chilli papriček odstraníme stopky a semínka. Ty nebudeme potřebovat. Můžeme je nakrájet na menší kousky.

  3. Pánev se silným dnem zahřejeme a přidáme chilli papričky, pepř, pískavici a kmín s koriandrem. Vzniklou směs koření mícháme a pražíme na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom koření nepřipálili. Když začně koření vonět, vsypeme jej do misky.

  4. Na tutéž pánev vsypeme luštěniny a opatrně je opečeme. Musíme však dávat pozor, abychom je nespálili.

  5. Luštěniny smícháme se směsí koření a vše umeleme nebo v hmoždíři rozdrtíme na jemný prášek. Nakonec vmícháme mletou kurkumu.

  6. Správně skladované koření vydrží až 4 měsíce. Z uvedeného množství připravíme 15 - 17 lžic kořenící směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy