Sametový krém s hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
30 g máslo
250 g brambory
500 g houby
1 svazek sekaná petrželka
700 ml zeleninový vývar
50 ml smetana na vaření
2 ks mladá cibulka
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si důkladně očistíme hříbky a nakrájíme je na tenké plátky, ale 2 - 3 hříbky si necháme v celku na ozdobu. Brambory oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky. Cibule nakrájíme na jemno.

  2. Do hrnce dáme máslo. Přidáme celý česnek, který pouze zmáčkneme dlaní, a po chvíli cibuli. Jakmile cibule zhnědne, vsypeme brambory. Přidáme trošku vývaru a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme hříbky. Vaříme dalších 10 minut a přidáme zbytek vývaru. Dochutíme solí, pepřem a odebereme česnek a houby na ozdobu. Jakmile jsou houby a brambory jsou měkké, vše rozmixujeme. Pokud je krém příliš hustý, přidáme ještě vývar a krátce povaříme. Nakonec přidáme smetanu a čerstvou nasekanou petrželku.

  3. Sametový krém s hříbky rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme petrželkou a kousky hříbků. Můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy