Šarišské pirohy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 500 g hrubá mouka 150 ml studená voda na ozdobu 125 g máslo cukr moučka náplň 1 ks žloutek 400 g tvaroh cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 0 ks bio citron podle chuti mletá skořice
Postup Šarišské pirohy recept
Postup přípravy receptu
-
Z hrubé mouky, vajec, studené vody a špetky soli vypracujeme těsto.
Těsto vyválíme na pomoučněném válu. Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 - 7 cm. Tvaroh ochutíme žloutkem, jemně strouhanou citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a cukrem moučka. Na každé kolečko těsta dáme lžičkou náplň. Kolečka přehneme a stlačíme okraje pomocí vidličky.
Pirohy uvaříme ve vařící mírně osolené vodě. Po uvaření pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a přelijeme dohněda upraženým máslem.
Šarišské pirohy podáváme jako bezmasý hlavní chod a dobrou sladkost ke svačině.