Šaruška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg šunka
1-2 ks cibule
2 kelímky smetana
6-8 ks žampiony
1 ks kuřecí prsa
10 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky a tvrdý sýr nastrouháme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Případně můžeme použít podušené nebo sušené hřiby.

  2. Řízky dáme prudce osmahnout na pánev s olejem. Nakrájenou cibuli dáme na dno pekáče a postupně budeme vrstvit - cibule, maso, houby, šunka. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou.

  3. Troubu si zahřejeme na 180 °C (horkovzduch) a pečeme asi hodinu, až se nám udělá ze smetany taková pěna.

  4. Šarušku podáváme s bramborákem, hranolky nebo americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy