Šaruška recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg šunka 1-2 ks cibule 2 kelímky smetana 6-8 ks žampiony 1 ks kuřecí prsa 10 dkg tvrdý sýr podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Šaruška recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky a tvrdý sýr nastrouháme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Případně můžeme použít podušené nebo sušené hřiby.
Řízky dáme prudce osmahnout na pánev s olejem. Nakrájenou cibuli dáme na dno pekáče a postupně budeme vrstvit - cibule, maso, houby, šunka. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou.
Troubu si zahřejeme na 180 °C (horkovzduch) a pečeme asi hodinu, až se nám udělá ze smetany taková pěna.
Šarušku podáváme s bramborákem, hranolky nebo americkými brambory.