Savarin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 100 g cukr 20 cl rum 2 ks pomeranč 1 ks citron těsto 50 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 g máslo 2 ks žloutek 0.2 l mléko 0.5 ks citron 25 g droždí 250 g polohrubá mouka na ozdobu šlehačka ovoce podle potřeby tuk na vymazání
Postup Savarin recept
Postup přípravy receptu
-
Z polohrubé mouky, droždí, cukru, celého vejce, 2 žloutků, nastrouhané kůry z půlky omytého citronu, špetky soli, másla a mléka zaděláme těsto, dobře jej vypracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
Vykynutým těstem naplníme hodně vymaštěnou formu a zvolna upečeme.
Vychladlý moučník savarin několikrát potřeme sirupem a vrchovatě naplníme směsí libovolného ovoce. Podáváme se šlehačkou.
Sirup (ovocnou polevu) si připravíme z vymačkané pomerančové a citronové šťávy. Přimícháme cukr a sirup svaříme do zhoustnutí. Sirup necháme vychladnout a nakonec zředíme hustší směs rumem.