Savarin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
100 g cukr
20 cl rum
2 ks pomeranč
1 ks citron
těsto
50 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
2 ks žloutek
0.2 l mléko
0.5 ks citron
25 g droždí
250 g polohrubá mouka
na ozdobu
šlehačka
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, droždí, cukru, celého vejce, 2 žloutků, nastrouhané kůry z půlky omytého citronu, špetky soli, másla a mléka zaděláme těsto, dobře jej vypracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

  2. Vykynutým těstem naplníme hodně vymaštěnou formu a zvolna upečeme.

  3. Vychladlý moučník savarin několikrát potřeme sirupem a vrchovatě naplníme směsí libovolného ovoce. Podáváme se šlehačkou.

  4. Sirup (ovocnou polevu) si připravíme z vymačkané pomerančové a citronové šťávy. Přimícháme cukr a sirup svaříme do zhoustnutí. Sirup necháme vychladnout a nakonec zředíme hustší směs rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy