Šavle Svatého Tomáše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
2 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
1 lžička solamyl
2 ks žloutek
1 ks cibule
2 ks feferonka
0.5 lžičky cukr moučka
0.5 lžičky kari koření
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička worcesterská omáčka
směs
30 dkg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto jídla potřebujeme vepřovou kýtu. Lze ji nahradit králičím, kuřecím nebo krůtím masem.

  2. Cibulku nakrájíme nadrobno, maso na kousky. Všechny ingredience vložíme do mísy, promícháme a necháme odstát aspoň jeden den v lednici.

  3. Po vyjmutí maso rychle opečeme na rozpáleném oleji. Pro vyznavače pálivější varianty doporučuji použít chilli olej.

  4. Šavle Svatého Tomáše podáváme s hranolky, s opečeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy