Šavle Svatého Tomáše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- marináda 2 lžíce olej 0.5 lžičky sůl 1 lžička solamyl 2 ks žloutek 1 ks cibule 2 ks feferonka 0.5 lžičky cukr moučka 0.5 lžičky kari koření 1 lžíce sójová omáčka 1 lžička worcesterská omáčka směs 30 dkg vepřová kýta
Postup Šavle Svatého Tomáše recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu tohoto jídla potřebujeme vepřovou kýtu. Lze ji nahradit králičím, kuřecím nebo krůtím masem.
Cibulku nakrájíme nadrobno, maso na kousky. Všechny ingredience vložíme do mísy, promícháme a necháme odstát aspoň jeden den v lednici.
Po vyjmutí maso rychle opečeme na rozpáleném oleji. Pro vyznavače pálivější varianty doporučuji použít chilli olej.
Šavle Svatého Tomáše podáváme s hranolky, s opečeným bramborem nebo rýží.