Scampi s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
špetka sůl
1 lžíce olivový olej
1 svazek nasekaná petrželová nať
1 lžička koření na ryby
5 ks scampi

Postup přípravy receptu

  1. Scampi necháme odpočinout na papírovém ubrousku, aby odešlo co nejvíce vody. Nasypeme na ně koření na ryby a osolíme, stačí jemně!

  2. Poté dáme scampi krátce osmahnout na olivovém oleji, aby nebyly vysušené (asi 5 minut po každé straně). Přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a česnek, ještě tak 3 minutky osmahneme. Pozor, ať nám česnek nezčerná, pak by bylo jídlo zbytečné hořké.

  3. Scampi s česnekem podáváme s čerstvou vekou nebo jiným oblíbeným pečivem. Nejlépe servírovat pokrm přímo v pánvi, aby si hosté brali sami, přitom měli scampi dostatečně teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy