Schinfina - nepečený smetanový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček piškoty 4 kelímky zakysaná smetana 2 balíčky skořicový cukr poleva 0 l voda 2 lžíce cukr krupice 1-2 misky mražené borůvky 1 balíček pudinkový prášek na ozdobu ovoce čokoládová šlehačka
Postup Schinfina - nepečený smetanový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Dezert budeme připravovat do dortové formy, nebo jej lze připravit i do obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím nižší bude dort.
Na dno formy narovnáme piškoty. Skořicový cukr rozdělíme do kelímků s hustou zakysanou smetanou a se smetanou promícháme. Obsah všech kelímků navrstvíme na piškoty. Celý povrch smetany poklademe ještě jednou vrstvou piškotů. Takto připravené dáme do lednice a pustíme se do přípravy borůvkového pudinku.
Do necelého půllitru vody nasypeme mražené borůvky, přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k borůvkám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Uvařený borůvkový pudink nalijeme na připravený a trochu vychlazený smetanový základ. Nemusíme se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí.
Ovocný smetanový dort Schinfina vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Pokud jsme dezert připravili ráno, stačí vydržet do večera.