Schwarzwaldská roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
150 g cukr krupice
4 lžíce třešňovice
200 ml smetana ke šlehání
1 hrst mandlové lupínky
425 g kompotované třešně
225 g tmavá čokoláda 70%
na ozdobu
čokoláda
cukr moučka
podle chuti
pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme a s třešňovicí (2 lžíce) necháme rozpustit v misce položené na hrnci s téměř vroucí vodou. Potom necháme trochu zchladnout, žloutky ušleháme s cukrem doběla, přilijeme čokoládu a promícháme. Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh. Nakonec po částech vmícháme zlehka sníh z bílků.

  2. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou troubu na 200 °C. Těsto nalijeme na plech o rozměrech 25 x 40 cm vyložený papírem na pečení. Pečeme 12 - 15 minut až těsto naběhne a je na dotek pružné. Moučník necháme vychladnout, pak pokryjeme vlhkou utěrkou.

  3. Mandlové lupínky opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Smetanu ušleháme s nastrouhanou pomerančovou kůrou a zbytkem pálenky (můžeme vynechat). Dále vmícháme polovinu pokrájených kompotovaných třešní bez pecek a polovinu mandlí. Těsto ještě na papíře potřeme ochucenou šlehačkou, posypeme zbytkem třešní, pomocí papíru rolujeme, papír při tom odtrháváme a roládu potom přesuneme na tác. Roládu poprášíme cukrem moučka, zbylými mandlovými lupínky a posypeme nastrouhanou čokoládou.

  4. Schwarzwaldskou roládu nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy