Schwarzwaldská roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 150 g cukr krupice 4 lžíce třešňovice 200 ml smetana ke šlehání 1 hrst mandlové lupínky 425 g kompotované třešně 225 g tmavá čokoláda 70% na ozdobu čokoláda cukr moučka podle chuti pomerančová kůra
Postup Schwarzwaldská roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme a s třešňovicí (2 lžíce) necháme rozpustit v misce položené na hrnci s téměř vroucí vodou. Potom necháme trochu zchladnout, žloutky ušleháme s cukrem doběla, přilijeme čokoládu a promícháme. Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh. Nakonec po částech vmícháme zlehka sníh z bílků.
Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou troubu na 200 °C. Těsto nalijeme na plech o rozměrech 25 x 40 cm vyložený papírem na pečení. Pečeme 12 - 15 minut až těsto naběhne a je na dotek pružné. Moučník necháme vychladnout, pak pokryjeme vlhkou utěrkou.
Mandlové lupínky opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Smetanu ušleháme s nastrouhanou pomerančovou kůrou a zbytkem pálenky (můžeme vynechat). Dále vmícháme polovinu pokrájených kompotovaných třešní bez pecek a polovinu mandlí. Těsto ještě na papíře potřeme ochucenou šlehačkou, posypeme zbytkem třešní, pomocí papíru rolujeme, papír při tom odtrháváme a roládu potom přesuneme na tác. Roládu poprášíme cukrem moučka, zbylými mandlovými lupínky a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Schwarzwaldskou roládu nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.