Schwarzwaldská zavařenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1500 g višně 50-70 g hořká čokoláda 1 ks vanilkový lusk 100 ml likér Amaretto 500 g želírovací cukr 3.1
Postup Schwarzwaldská zavařenina recept
Postup přípravy receptu
-
Višně omyjeme a na sítku necháme okapat. Poté višně odstopkujeme a vypeckujeme.
Polovinu višní vsypeme do kastrolu se silným dnem a vaříme společně s vydlabaným vanilkovým luskem asi 15 - 20 minut. Rozvařené višně propasírujeme přes husté síto nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme zbylé višně s cukrem a od doby varu 5 minut povaříme. Během vaření schwarzwaldské zavařeniny odebíráme pěnu.
Poté směs odstavíme, dochutíme na kousky nasekanou čokoládou a likérem a ihned rozdělíme do dobře vymytých skleniček. Ty pak uzavřeme, obrátím dnem vzhůru a necháme takto asi 5 minut.
Hotovou schwarzwaldskou zavařeninu necháme zcela vychladnout a poté podáváme podle chuti.